Vendég Isten Asztalánál

Én vagyok neki, de Ő van nekem? Ő van nekem, de Én vagyok neki?

Egy játékos vizsgára invitállak. Benne vagy?

Nem leszel túl szigorú?

Nem, csak majd a végén elmagyarázom, hogy mi volt a játék oka.

Oké, figyelek.

Biztosan van az életedben egy olyan személy, aki fontos neked. Gondolj rá, nagyon erősen.

Megvan.

Tedd fel magadban ezt a kérdést:

„ő VAN nekem, de én VAGYOK neki?” Válaszold meg, ha tudod, de a lelkiismeretedet ne hagyd ki belőle.

Fogas kérdés, de azt hiszem, hogy nem…., vagyis talán figyelek rá….

Ugye, hogy nem tudsz rá válaszolni? Kétségek, kételyek, önmarcangoló érzések közepette nem tudod rögtön rávágni, hogy: Igen.

Most tedd fel fordítva a kérdést: Én VAGYOK neki, és ő VAN nekem?

Lefogadom, hogy erre nem is kell megvárnom a válaszodat. Ugye?

Hát, igen, nem tudhatom, hogy ténylegesen VAN e nekem, nem látok a lelkébe.

Mert nem ismered a lelkét, és Te sem ismered az Ő lelkét igazándiból. Eléldegéltek Egymás mellett, de igazából soha sem voltatok kíváncsiak egymás lelkére. Nem tudod, hogy mi játszódik le benne, és ő sem tudja, hogy mi benned. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagytok társak a mindennapokban, de a lelketek legmélyén mind a ketten fel tudnátok sorakoztatni száznál is több kérdést, kétséget, és csetlő-botló válaszokat.

Így van Istennel is az ember.

„Ő van nekem, de én vagyok neki?”

„én vagyok neki, és ő van nekem?”

Mit is jelent ez a két kérdés? Emberi követelődzéseket. A tulajdonjogot, a vágyakat, és érdekeket.

Mert ha Ő van nekem, akkor nem az a legfőbb óhajod, hogy te is legyél neki? Nem az számít, hogy LEGYETEK? Nem az a legfontosabb hogy EGYÜTT? Hogy nincs számodra és számára oly fontos dolog, ami ne az EGYSÉG-ről szólna?

De nem erről szól nagyon sokaknál….

Jó hogy van valaki mellettem, eléldegélek vele, elviselem, hozza haza a pénzt, jó a szüleimhez, istenigazából kedves velem is, mi bajom lehetne? Ugye, milyen tükör a családoknak? Elviselem, mert így kényelmes, mert nincs hova cuccoljak, mert a szüleim szeretik, és pénze is van, vagy mert csinos, szexi, lehet vele mutatkozni…stb. A felszínesség a legnagyobb fojtóereje a szeretetnek. Félnek az emberek szeretni, tartozni valakihez, és élni. Ezért van olyan sok szingli férfi és nő, mert nincs ereje, ideje ahhoz, hogy igazán megkeresse és átélje az EGYÜTT és az EGYSÉG erejét.

Nem kell nekünk nagy társadalmakat emlegetnünk, ha az adok-kapok, ha az elfogadás, ha ajándék, ha a hála, és a szeretet EGYSÉG-ről beszélünk, csak nézzetek ti emberek szét magatok körül. Elszomorító a káosz és a szeretetlenség.

Felbomlott a világ, és onnan kell elkezdünk a szeretet morzsáit felcsipegetnünk, ahol látjuk, ahol csipegethetünk, ahová igazándiból tartozunk, és mindegy, hogy milyen vagyok, honnan jöttem, ki vagyok, bűnös vagy bűntelen.

Ha meglátod, hogy valaki csipeget, mert megtalálta a szeretet morzsákat, akkor ne úgy láss hozzá te is a csipegetéshez, hogy félrelököd onnan azt, aki megláttatta veled, hanem te is láttasd meg mással, hívd oda, hogy EGYÜTT csipegessetek, hogy minél többen és többen legyetek.

„Ő van nekem, de én vagyok neki?”

„én vagyok neki, és ő van nekem?”

Érted már a kérdések lényegét. Ne érdekből tegyél dolgokat, hanem szívből. Ne azt lesd folyton hogy másnak mennyi java van, neked meg semmi sem jutott. Ne érdekből legyél valakivel és ne érdekből legyen ő veled. Mert ha így élsz, soha sem fogsz boldog lenni. Vagy változtass, vagy ne keresd a boldogságot többé. Ne szomjúhozz a szeretetre, ha nem tudod megválaszolni és megválaszoltatni ezt a két kérdést az életedben. Mert ez a legfontosabb az emberi életedben, a szeretet ereje.

Mert ha van benned szeretet, akkor te válhatsz SZERETET MORZSÁVÁ. És onnantól kezdve VAGY. Nem csak te vele, hanem ő veled is. Mert minden magunkból ered, és oda tér vissza. Az örök körforgás ereje, a  LELKI TÁPLÁLÉKLÁNC.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.