Vendég Isten Asztalánál

Hosszú az út, és csak kevesen mennek be azon a szűk kapun, de ha alázatos vagy és tiszta szívű, akkor rá fogsz csodálkozni, hogy valójában milyen egyszerű is ez az egész.

Az ember fő feladata a boldogság megteremtése magában és a világban, ezzel együtt pedig a világnak. Nincs más, ami akkora boldogságot hozna, ha megtalálná az ember a kulcsot, és belehelyezné a boldogság kapujának zárába, majd elfordítva megláthatná a boldogságot. A kép, ami elé tárulna az embernek, olyan lenne, hogy az emberi aggyal elképzelhetetlen. Mégis ezt akarja Jézus érzékeltetni a boldog-mondásokkal, hogy legyenek merészek az emberek, és értsék meg, hogy csakis így lehet élni, ha betartják ezeket, vagyis fontolóra veszik a krisztusi mintát.

Az emberek nagyon sok mindenben hisznek, amivel azt akarják elérni, hogy boldogok lehessenek, de végül kiégnek és keserűség veszi át az életükön az uralmat. Nem mindegy, hogy melyik boldogság az igazi boldogság. Meg kell látni, be kell fogadni, ízlelgetni kell, védeni, óvni, majd a sajátomnak tekinteni. Ez az igazi boldogság, ha az már a sajátom, megtapasztaltam, és átadom, tovább adom másnak, hogy ő is részesülhessen az én boldogságomból, hogy ő is boldog lehessen. És így tovább…ismerős ugye?….TÁPLÁLÉKLÁNC. Legyél boldog, válj boldoggá, hogy aztán adhass boldogságot az arra rászorulónak – SZERETET MORZSÁK, ….emlékszel?

Nem az a fontos, ami ebben a világban van, zajlik, történik körülötted. Az a fontos, hogy mennyire figyelsz Isten szavára. Ha Isten az, aki a szívedben él, akkor lehetsz boldog. Isteni szemmel kell a világra rácsodálkoznod, nem emberi mértékek szerint, mert ha emberként gondolsz a boldogságra, akkor sohasem leszel boldog. Isten akarja, hogy a mennyei boldogságot érezd meg, ami minden ember számára a legalapvetőbb szükséglet, mivel a nap minden percében erre szomjazik, hogy valaki vagy valami boldoggá tegye.

Isten mindig ott van veled, tudja, hogy mit gondolsz, mit érzel, hova tartasz, és mire van szükséged. Cserébe csak annyit kér, hogy legyél hozzá hű, legyél hozzá lélekben szegény, mert akkor felemel, vigasztal a bajban és szükségben, legyél hozzá szelíd, mert akkor meghallod szavát, és örök életed lesz. Nem baj ha sírva jössz felé, mert vigaszt kapsz, ha kutatod az élet igazi voltát, és igazságát, nála választ fogsz találni, ha tiszta a szíved, akkor be tudod fogadni, át tudod ölelni Istent, és nálad marad, veled megy tovább az úton. Békét lelsz, tiszta lesz a szíved, vagyis BOLDOG leszel általa.

A boldogság egyben kegyelem is az életedre.

Ez azt jelenti, hogy részesülsz azzal a békével és áldással, ami tovább tud lendíteni minden testi-lelki nehézségben a hited által. Boldogságodat és kegyelmedet a hited által kapod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.